21. syyskuuta 2014

CONNELL FAIR


























Pääsin heti ekana viikonloppuna mukaan paikalliseen menoon ja kulttuuriin, kun suunnattiin Connell Fairiin eli possushow'hun naapurikaupunkiin. Fair sanan paras käännös suomeksi on messut eli kyseessä on eräänlainen messutapahtuma. Tällä kertaa fair tarkoitti lapsille ja nuorille suunnattua eläinnäyttelyä, joka päättyi huutokauppaan. Täällä on tosiaan tosi yleistä, että takapihalta löytyy esimerkiksi possuja, lehmiä, hevosia tai lampaita, sillä nuoria todella kannustetaan eläinten kasvattamiseen. FFA on siis maatalousjärjestö, joka pyrkii tällaisten tapahtumien avulla lisäämään nuorten kiinnostusta maatalouteen ja "landekulttuuriin". Järjestö on linkittäytynyt myös kouluihin ja tähän mennessä ei ole muusta puhuttukaan General Sciencen tunneilla (luulin kyseessä olevan yhdistelmä luonnontieteitä). Luokka on täynnä oppilaiden palkintoja kaikenlaisista traktoriajokilpailuista ja eläinnäyttelyistä. Järjestön jäsenyydestä olisi saanut 10 pistettä extracreditiä, mutta jätin väliin... 

Ideana on siis, että nuori kasvattaa eläimen, esittelee sen show'ssa tuomarille (pyrkien mahdollisimman hyvään kontaktiin eläimen kanssa) ja tapahtuman viimeisenä päivänä saada siitä mahdollisimman hyvän hinnan huutokaupassa. Fairiin osallistuttiin tavallaan tiimien alaisuudessa, mutta jokainen yksilönä kilpailee parhaasta kilohinnasta "rakkaalle lemmikilleen". Mukana oli paljon 4H-kerhoja, jonka en tiennytkään olevan kansainvälinen juttu. Karsinat oli koristeltu ihan mielettömän upeiksi ja harmittaa etten saanut niistä oikeen hyviä kuvia. Myös julisteiden ja koristelujen välillä käytiin ainakin epävirallista kilpailua eli panostettu oli... Kuvista näkyy myös jenkkiläisen vaatekaapin kulmakivet, leveälahkeiset länkkärifarkut timanteilla höystettynä ja mainospaidat sekä -hupparit. Jokaiselle urheilutiimille, joukkueelle, seuralle, oppilaitokselle, tapahtumalle, järjestölle... kaikelle on omat vaatteensa. Ja niitä ihan oikeasti käytetään suurin osa ajasta, varsinkin urheillessa. 

Mun hostsisaruksilla oli kummallakin oma possu, mutta veljen possu oli punnituksessa kriteereihin nähden liian painava, eikä saanut lupaa osallistua. Jouduttiin tosiaan olemaan koulusta pois osan päivästä ke-pe ja lauantain kuluikin kokonaan camping -alueella pyörien ja huutokauppaa seuraten. Poissaolot oli opettajille ihan okei, sillä varmaan ainakin kolmasosa koulun oppilaista oli tuolla fairissa. Ekoina päivinä aamuisin oli aika kuurata eläimet puhtaiksi ja käydä arvosteluringissä, iltapäivällä sitten palattiin siskon kanssa takaisin koulunpenkille. Lauantaina oli huutokaupan vuoro, jossa ostajina on pääosin teurasfirmojen ihmisiä, mutta joskus jopa kasvattajan isovanhemmat. Tuo huutokauppa oli hyvä esimerkki sellaisesta meiningistä mitä ei vaan pysty sanoin selittämään, joten mulla on siitä (ja monista muistakin tapahtumista) videoklippejä, jotka koitan jossain vaiheessa yhdistellä videoksi. Sisko sai possustaan ihan kohtuullisen hinnan eli kulut ja vähän taskuunkin. Aamupäivällä käytiin myös katsomassa Connellin keskustassa paraatia ja ilta hengailtiin asuntoautolla ja tuttavaperheiden kanssa. Aikaisin sunnuntaiaamuna suunnattiin sitten takaisin kohti Burbankia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti